Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ugasite svetlo 31. marta

    Akcija „Sat za našu planetu“ u okviru koje će na sat vremena biti ugašena dekorativna osvetljenja na brojnim objektima i svetla u stanovima, u cilju borbe protiv klimatskih promena. Akcija će biti održana 31. marta u više od 40 gradova u Srbiji, kao i u mnogobrojnim gradovima širom sveta.


    Duška Dimović, direktorka programa Svetskog fonda za prirodu (WWF) u Srbiji naglasila je da je neohodna saradnja svih institucija, kompanija i nevladinih organizacija kako bi se uspešno izborili sa klimatskim promenana. 
     
    – Ovogodišnju akciju je za sada podržalo čak 6.000 gradova u svetu, a kako bismo obezbedili održivu budućnost generacijama neophodno je da svako od nas da svoj doprinos- rekla je Duška Dimović i pozvala sve građane da se simboličnim isključivanjem svetla od 20.30 časova priključe globalnoj akciji.

    Prema njenim rečima „Sat za našu planetu“ je prošle godine okupio dve milijarde ljudi u 135 gradova širom sveta. 
     
    – Prošle godine u Srbiji nismo imali prilike da izmerimo koliko je bila ušteda tokom tih sat vremena, ali su zato u Kanadi uradili merenje i dobili podatak da je na ovaj način ušteđeno 12,5 odsto električne energije- dodaje predstavnica WWF u Srbiji.

    Državni sekretar Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Ivica Radović podržao je akciju u ime ministarstva i dodao da je štednja struje i očuvanje šuma veoma bitan deo u borbi protiv klimatskih promena. 
     
     
    – Srbija je napravila veliki napredak u oblasti životne sredine i usklađivanja naših zakona sa evropskom regulativom, ali ne smemo stati na tome- rekao je Radović i dodao da poslednje procene pokazuju da je deset milijardi evra potrebno do 2030. godine da bi se stanje u toj oblasti dovelo na odgovarajući nivo.

    U okviru akcije u Beogradu će biti ugašena dekorativna rasveta na zgradi Skupštine Beograda, Narodne skupštine, Etnografskog muzeja, Muzeja Nikole Tesle, na Trgu Republike gde će biti održana centralna manifestacija, Crkvi svetog Marka, beogradskim mostovima i još nekim institucijama.

    Akcija „Sat za našu planetu“ ove godine održava se šesti put u svetu, a četvrti put u Srbiji. U subotu 31. marta na sat vremena svetla će biti ugašena u stanovima, školama, poslovnim zgradama, znamenitim građevinama i spomenicima širom sveta među kojima su Ajfelov toranj, zgrada Opere u Sidneju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE