Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Masna hrana umanjuje pokretljivost spermatozoida

    Muškarci koji su skloniji ishrani sa visokim procentom zasićenih masti imaju manju pokretljivost i koncentraciju spermatozoida, objavio je Time Healthland.
     
    Ovo su rezultati studije koja je sprovedena na uzorku od 99 Amerikanaca, starosti oko 30-ak godina, u Centru za reprodukciju pri Opštoj bolnici u Masačusetsu. Na osnovu dnevne količine unosa masti, ispitanici su podeljeni u tri grupe. Pokazalo se da su muškarci iz treće grupe koja je konzumirala namirnice sa najvećom količinom masti (oko 37 % od ukupno unesenih kalorija) imali 43% manju koncentraciju spermatozoida nego oni koji su konzumirali namirnice sa najmanjim procentom masti. Pritom je uočeno da su nezasićene masti najveći krivac za osiromašen broj spermatozoida.
     
    Sa druge strane, konzumiranje omega-3 masnih kiselina iz ribe i biljaka pokazalo se poželjnim za oblikovanje i brojnost spermatozoida.
     
    Konzumiranje masnoća direktno utiče na razvoj i pokretljivost spermatozoida jer je njihova ćelijska membrana većinom izgrađena od masti. Ako se one konzumiraju u većim količinama, to utiče na razvoj i pokretljivost spermatozoida.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE