Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Konzum privlači kupce gorivom jeftinijim deset lipa

    Iako se očekivalo da će gorivo ponuditi i po cenama nižim od 10 kuna, Konzum benz delom je ipak opravdao očekivanja građana.
     
    Todorićev pilot projekt samonaplatnih benzinskih pumpi na zagrebačkim Donjim Sveticama od utorka, naime, nudi gorivo jeftinije za 10-ak lipa od konkurentske Ine, Tifona, OMV-a ili Lukoila, što je još jedan dobar marketinški trik vodećeg nacionalnog trgovačkog lanca u privlačenju kupaca, tim više što je odmah preko puta Super Konzuma – u čijem je sastavu i prva Agrokorova benzinska pumpa – i nemački diskont Lidl.
     
    Cena eurosupera 95 BS u Konzum benzu je tako 10,62 kune, a eurodiesela BS 10,03 kune. U Konzumu tvrde da je njihovo gorivo prve klase i zadovoljava EURO 5 normu, a osim povoljnim cenama, hvale se i potpuno automatizovanim i kontrolisanim procesom za korisnike, od točenja do naplate goriva. I dalje ne žele reći ko im je partner u tom poslu, alo kako im je dosadašnja logistika, kako neslužbeno saznajemo, zavisila od Ine, saradnja je verovatno nastavljena.

    Projekt će službeno biti predstavljen nakon što do juna otvore još nekoliko Konzum benza u blizini postojećih Konzumovih trgovačkih centara širom Hrvatske, što je moderan maloprodajni koncept samoposlužnih stanica kakve već dugo praktikuju i vodeći svetski trgovci Sainsbury, ASDA, Tesco, Safeway…

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE