Otvorena Uro-ginekološka ambulanta u KBC "Zvezdara"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otvorena Uro-ginekološka ambulanta u KBC “Zvezdara”

  U Bolnici za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra „Zvezdara“ otvorena je Uro-ginekološka ambulanta, gde tim sačinjen od ginekologa i urologa rešava probleme žena koje pate od nekontrolisanog mokrenja (inkontinencije), neregulisanog pražnjenja creva, spuštanja, pa i ispadanja delova ženskih genitalija.

  Inkontinencija je zdravstveni problem koji nastaje usled slabljenja mišića karličnog dna, a većina žena se s ovim problemom prvi put sreće po ulasku u petu deceniju života. Tegobe s godinama postaju sve izraženije.
   
  Do slabljenja mišića koje uzrokuje inkontinenciju dolazi usled teškog i produženog porođaja, veće telesne težine bebe, u postmenopauzi zbog smanjenog lučenja hormona, nakon operacija…
   
  Kod starijih žena, kao i kod pacijentkinja sa izuzetno slabim mišićima karličnog dna, preporučuju se terapija elektrostimulacijom ili hirurški zahvat.
   
  Operativno lečenje podrazumeva klasične zahvate, nekad i uklanjanje materice, a relativnu novinu u lečenju inkontinencije predstavlja ugradnja traka i specijalnih mrežica.
   
  Ugradnjom traka od veštačkih materijala obezbeđuje se potpora karličnom dnu, a sama intervencija traje deset do 15 minuta.
   
  Pregledi u Uro-ginekološkoj ambulanti pokriveni su zdravstvenim osiguranjem uz uput izabranog lekara.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE