Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Inkubatori stigli u GAK i Novi Pazar

    U sklopu akcije „Bitka za bebe“ isporučena još četiri inkubatora – dva beogradskom GAK-u u Višegradskoj i dva Opštoj bolnici Zdravstvenog centra Novi Pazar.
     
    Kupovinu dva nova inkubatora bolnici u Novom Pazaru omogućili su Mešihat islamske zajednice u Srbiji i organizacija Urban In. Bitka za bebe ove godine nastaviće se kroz prikupljanje dodatne opreme koja nedostaje porodilištima i neonatologijama.
     
    „Mi smo napravili jednu malu pauzu tokom zime i sada nastavljamo akciju posto sam iz razgovora saznala da ovde ima mnogo problema, da fale kreveti za porođaje“, kaže Aida Ćorović, direktorka Urban IN-a. 

    Dva nova inkubatora za potrebe naših najugroženijih sugrađana koji svoje prve dane provode u klinici u Višegradskoj, stigla su i tamo. Primopredaji inkubatora su prisustvovali predstavnici kompanija Beiersdorf i NBG Lizing, koje je dočekala dr Tatjana Nikolić načelnica Odelenja za ginekologiju i akušerstvo Instituta za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije. 

    „Podatak da svako 5. novorođenče provede neko vreme u inkubatoru i da je prosečna starost inkubatora 40 godina šokira i obavezuje“, kaže Silvana Tričković, izvršna direktorka NBG Lizinga. 

    Pored toga u akciji „Glasaj za bebe“, protekle nedelje više od 130 hiljada ljudi potisalo je Narodnu inicijativu za ukidanje PDV-a i smanjenje marži na bebi hranu i opremu, koja će biti predata Vladi iduće nedelje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE