Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SAD: Epidemija pušenja među tinejdžerima

    Pušenje među mladim Amerikancima poprimilo je epidemijske razmere, uvlačeći ih u dugogodišnju zavisnost, upozorava kancelarija Glavnog hirurga SAD u svom prvom izveštaju o pušenju mladih od 1994, prenosi agencija Reuters.
     
    U izveštaju se ističe da je svaki četvrti učenik završnih razreda srednjih škola u Americi redovan pušač i da 80 odsto njih nastavlja da puši i u zreloj dobi.
     
    „Danas, više od 600.000 osnovaca i tri miliona srednjoškolaca puši“, navela je dr Redžina Bendžamin, vodeći zdravstveni savetnik američke vlade. Svakog dana oko 3.800 dece popuši svoju prvu cigaretu, a devet od 10 odraslih pušača je počelo da puši pre 18. godine.
     
    Pušenje ubija više od 1.200 ljudi svakog dana, a na svaku smrt uzrokovanu duvanom dolaze dva nova pušača mlađa od 25 godina, navodi se u izveštaju, u kojem se posebno kritikuje duvanska industrija i njena agresivna reklamna kampanja.
     
    Duvanske kompanije u Americi troše više od milion dolara na sat – više od 27 miliona dolara dnevno, na reklamu i promociju duvanskih proizvoda.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE