Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova sprava leči strah od zubara

    Stručnjaci sa londonskih Univerziteta King, Brunel i Saut Benk, osmislili su spravu za smanjenje straha prilikom boravka kod zubara, a za koju tvrde da deluje slično kao slušalice koje onemogućavaju prenos sluha, odnosno čepići za uši.
     
    Naime, pacijenti tu spravu mogu da priključe na sopstveni MP3 plejer, mobilni telefon ili neki drugi izvor zvuka i slušati muziku po svom izboru, a da pri tom ne čuju zvukove bušilica i ostale opreme koja nas podseća da smo kod zubara, prenosi portal Moj doktor.
     
    Idejni tvorac projekta profesor Brajan Milar je objasnio da „lepota ovakve sprave leži u činjenici da će biti vrlo jeftina, zbog čega će svi zubari moći da je nabave i da će pacijenti koji imaju običan MP3 plejer moći da uživaju u muzici po izboru bez ikakvog dodatnog troška“.
     
    Miler je izrazio nadu da će njegov tim naći investitora koji će im pomoći da tu spravu lansiraju na tržište. Ispitivanje koje je nedavno sproveo britanski Zavod za statistiku pokazalo je da jedna od pet žena i jedan od 10 muškaraca imaju vrlo ozbiljan strah od zubara, dok 30 odsto ispitanika tvrdi da se veoma plaše bušenja zuba.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE