Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poziv na konkurs „Kako da zaštitimo ozonski omotač“

    Ministarstvo životne sredine Srbije i Organizacija UN za industrijski razvoj (UNIDO) pozvale su nevladine organizacije koje se bave ekologijom da prijave projekte na konkurs „Kako da zaštitimo ozonski omotač“.
     
    Projekat finansira UNIDO sa ukupno 2,1 milionom dinara iz sredstava Multilateralnog fonda uz Montrealski protokol o supstancama koje oštećuju ozonski omotač, u okviru projekta Institucionalnog jačanja, objavljeno je na sajtu Ministarstva životne sredine (www.ekoplan.gov.rs).
     
    Projekti treba da budu edukativnog karaktera i da doprinesu razvijanju svesti o značaju ozonskog omotača i širenju znanja o potrebi njegove zaštite, kao i o aktivnostima koje se mogu preduzeti u tom cilju.
     
    Rok za podnošenje prijava je 23. mart, a rezultati odabranih projekata biće predstavljeni 16. septembra, povodom Dana zaštite ozonskog omotača. Pravo učešća na konkursu imaju nevladine organizacije – udruženja koja su registrovana i deluju u Srbiji, a bave se zaštitom životne sredine. Realizacija odabranih projekata biće finansirana najviše sa 700.000 dinara po projektu, a jedna organizacija može da prijavi najviše jedan projekat.
     
    Projekat kojim se konkuriše treba da je kratkoročan, odnosno da se sve projektne aktivnosti završe zaključno sa 16. septembrom ove godine, kad će biti predstavljeni rezultati projekta povodom obeležavanja Dana zaštite ozonskog omotača. Za predloženi projekat mogu se navesti samo opravdani i stvarni troškovi koji su u neposrednoj vezi sa projektom. Zarade zaposlenih, sredstva za zakup prostorija za rad, troškovi nabavke računara i ostale opreme i takozvani redovni troškovi neće se računati kao troškovi projekta.
     
    Realizacija projektnih aktivnosti koje podrazumevaju korišćenje finansijskih sredstava može da počne tek nakon završene procedure izbora projekata. Troškovi nastali pre završene procedure izbora projekata i navedeni u finansijskom izveštaju, neće biti prihvaćeni.
     
    Detalji o konkursu mogu se videti sa sajta Ministarstva životne sredine (www.ekoplan.gov.rs).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE