Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otpušteno 25 000 zdravstvenih radnika

    Kenijska Vlada saopštila je danas da je otpustila 25.000 radnika zdravstvenog sektora pošto su odbili da prekinu sedmodnevni štrajk povodom plata.


    Nezaposleni ili penzionisani zdravstveni radnici u ovoj istočnoafričkoj zemlji pozvani su da se jave najbližoj zdravstvenoj ustanovi sutra ujutru radi razgovora o popunjavanju upražnjenih radnih mesta, izjavio je Vladin portparol.

    Sindikat koji okuplja radnike u štrajku saopštio je da Vlada pokušava da uceni zaposlene i da oni neće popustiti u zahtevu da im plate budu povećane.

    Ovaj štrajk je najnoviji u seriji radničkih protesta koji su zahvatili Keniju posle rasta cena hrane i goriva.

    U štrajk su se uključili lekari, univerzitetski profesori, nastavnici u osnovnim školama i zaposleni u državnoj radio-televiziji. Vlada je saopštila da se zdravstveni radnici ponašaju neetično.

    Stopa inflacije u Keniji u februaru je treći mesec uzastopno bila 16,7 odsto, nakon što je u novembru dostigla 20 procenata.

    Privatne bolnice i klinike, u kojima se leče članovi bogatijih porodica, rade normalno zato što zaposleni u ovim ustanovama nisu članovi sindikata koji štrajkuje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE