Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nacionalni park o krivolovu na Fruškoj gori

    Javno preduzeće Nacionalni park „Fruška gora“ želi da proširi granice lovišta koje je u zoni odgovornosti tog preduzeća, kako bi sprečilo krivolov, rečeno je danas agenciji Beta u tom Nacionalnom parku.

     
    Kako su objasnili, krivolov se najčešće dešava između naseljenih mesta i same Fruške gore, a taj prostor je u nadležnosti osam lovačkih udruženja iz opština koje gravitiraju ka Fruškoj gori.

    Nacionalni park zbog toga traži proširenje granica svoje odgovornosti do zamišljene linije iznad sela, odnosno za 300 do 400 metara više nego što je sada slučaj. Prema rečima predstavnika tog preduzeća, sadašnja zona odgovornosti od 25.000 hektara na ovaj način bi bila proširena za četiri do pet hiljada hektara, a time bi se postigao efekat očuvanja divljači.

    „Nacionalni park ima kategoriju lovišta od opšteg interesa i sigurni smo da bismo kroz proširenje sopstvene zone odgovornosti bolje kontrolisali prostor u kome se najčešće dešava krivolov. Sačuvali bismo divljač na taj način“, naveli su iz Nacionalnog parka.

    Kako su objasnili, u rubnom području između sela i Fruške gore divljač se često lovi, a da niko ne prijavljuje ulov.

    Fruška gora je stanište krupne divljači, kao što su divlje svinje, jeleni i srne. 

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE