Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Petrović: Sledeće nedelje Vlada usvaja podsticaj za agrar

    Ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović najavio je danas da će iduće nedelje Vlada Srbije doneti podsticajne mere za razvoj poljoprivrede kojima je predviđena nabavka jeftinijeg goriva, kao i subvencije za poljoprivrednike.

     
    „Te mere se ne donose zbog predizborne kampanje, već zbog opredeljenja vlade da razvija tu privrednu granu koja je prošle godine imala rekordan izvoz“, rekao je Petrović na konferenciji za novinare na Biznis forumu na Kopaoniku.

    On je objasnio da će biti objavljen javni poziv za nabavku goriva za poljoprivrednike koje će biti znatno jeftinije od onog na tržištu, ali nije mogao da precizira kolika će mu biti cena.

    Prema njegovim rečima, država će u saradnji sa lokalnim samoupravama i ove godine pomoći u nabavci priplodnih junica, radi podizanja kvaliteta rasnog sastava goveda u Srbiji.

    Petrović je rekao i da će biti produžena uredba o ograničenoj ceni hleba, naglasivši da država raspolaže dovoljnim zalihama pšenice, kukuruza, kao i da drži cenu brašna i stočne hrane pod kontrolom.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE