Novi Sad: Doručak sa dijaliziranim pacijentima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi Sad: Doručak sa dijaliziranim pacijentima

  Klinički centar Vojvodine i Savez bubrežnih invalida Vojvodine organizovao je danas u Novom Sadu akciju “Doručak sa dijaliziranim pacijentima”, kako bi promovisali projekat donacije i transplatacije organa.
   
  Ideja da se organizuje “Doručak sa dijaliziranim pacijentima” treba da pokaže kakav je jedan od obroka osoba na hemodijalizi, kako bi se građanima približilo na koji način žive i šta im potencijalno znači transplantacija, saopštio je Klinički centar.
   
  “Želimo da pokažemo da je poklanjanje života drugoj osobi najviši odraz humanosti, plemenitosti, nesebičnosti i solidarnosti”, ističe se u saopštenju.
   
  Akcija, koja je organizovana u okviru projekta “Šansa za novi život” povodom Svetskog dana bubrega, s ciljem podizanja svesti o važnosti tog organa u održavanju života, održana je u kafiću Movie Club.
   
  Približava se i Svetski dan bubrega, koji se ove godine obeležava 8. marta. Svetski dan bubrega obeležava se drugog četvrtka u martu i okuplja udruženja zdravstvenih radnika i pacijenata u više od 60 zemalja.
   
  U svetu od bolesti bubrega boluje svaki deseti čovek, a u Srbiji ima od 500 do 600 hiljada obolelih.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE