Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi Sad: Doručak sa dijaliziranim pacijentima

    Klinički centar Vojvodine i Savez bubrežnih invalida Vojvodine organizovao je danas u Novom Sadu akciju „Doručak sa dijaliziranim pacijentima“, kako bi promovisali projekat donacije i transplatacije organa.
     
    Ideja da se organizuje „Doručak sa dijaliziranim pacijentima“ treba da pokaže kakav je jedan od obroka osoba na hemodijalizi, kako bi se građanima približilo na koji način žive i šta im potencijalno znači transplantacija, saopštio je Klinički centar.
     
    „Želimo da pokažemo da je poklanjanje života drugoj osobi najviši odraz humanosti, plemenitosti, nesebičnosti i solidarnosti“, ističe se u saopštenju.
     
    Akcija, koja je organizovana u okviru projekta „Šansa za novi život“ povodom Svetskog dana bubrega, s ciljem podizanja svesti o važnosti tog organa u održavanju života, održana je u kafiću Movie Club.
     
    Približava se i Svetski dan bubrega, koji se ove godine obeležava 8. marta. Svetski dan bubrega obeležava se drugog četvrtka u martu i okuplja udruženja zdravstvenih radnika i pacijenata u više od 60 zemalja.
     
    U svetu od bolesti bubrega boluje svaki deseti čovek, a u Srbiji ima od 500 do 600 hiljada obolelih.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE