Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Priboj: Po donorsku karticu u Užice

    U Priboju postoji velika zainteresovanost za zaveštanje organa i donorske kartice, ali u njihovom Domu zdravlja to nije moguće uraditi. Pribojci koji žele da postanu potencijalni donori, po donorsku karticu moraju da idu u stotinak kilometara udaljeno Užice u tamošnji zdravstveni centar.
     
    Kosta Kašerić iz planinskog sela Brezna, višestruki davalac krvi, kaže da je nedavno išao u tridesetak kilometara udaljeni Priboj da da krv i želeo je da zavešta organe i dobije donorsku karticu.
     
    – Krv sam dao, ali posao oko kartice nisam mogao da završim, jer su me u Domu zdravlja obavestili da to mogu da obavim u Zdravstvenom centru u Užicu – razočaran je Kašerić.
     
    I Pribojac Ahmet Mandal ističe da mu je potpuno neshvatljiva odluka da u Priboju ne može da se dobije donorska kartica.
     
    – Ovde imamo dobre lekare, prateće službe i nikako nam nije jasno zašto moramo da izgubimo ceo dan i izlažemo se troškovima da bismo putovali više od 200 kilometara u oba pravca od Priboja do Užica radi zaveštanja organa i dobijanja donorske kartice – požalio se Mandal.
     
    U pribojskom Domu zdravlja kratko su rekli da je to „tako naređeno i dogovoreno i oni to poštuju, upućuju ljude u Užice u Zdravstveni centar radi zaveštanja organa“. Ovde još kažu da svakodnevno vraćaju ljude koji žele da zaveštaju organe, koji odustaju od svog nauma.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE