Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pušten u rad novi uređaj za lokalizaciju tumorskih promena

    Na Klinici za radioterapiju Instituta za onkologiju Vojvodine danas je pušten u rad uređaj za preciznu lokalizaciju tumorskih promena u planiranju zračne terapije, vrednosti 800.000 evra.

    Ovaj aparat značajno skraćuje vreme zadržavanja pacijenta, a zračenje samog tumora je preciznije, mogu se isporučivati više doze, uz znatno bolju zaštitu okolnih tkiva, rekao je direktor Instituta Dušan Jovanović.

    Uređaj je kupljen od sredstava ostvarenih tokom dopunskog rada klinike kada su se lečili pacijenti iz Republike Srpske, dodao je on.

    Puštanju u rad aparata prisustvovao je i pokrajinski sekretar za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Atila Čengeri koji je rekao da je ovo veliki napredak za zdravstvo u Vojvodini.

    „Retko se dešava da sama institucija, iz svojih sredstava, nabavlja opremu takve vrednosti, bez učešća Pokrajinskog sekretarijata. Čestitam menadžmentu Instituta koji je u današnje vreme uspeo da nabavi ova sredstva“, izjavio je Čengeri.

    Klinika za radioterapiju dobila je i dva seta „In vivo dozimetrije“ u vrednosti od 30.000 dolara, od Međunarodne atomske agencije, kroz program tehničke saradnje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE