Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vampirska simfonija u kikindskom Narodnom pozorištu

    Komad rađen po stihovima Danice Nikolić, u režiji Nikole Zavišića, „Sava Savanović – vampirska simfonija“ premijerno je izveden u Narodnom pozorištu u Kikindi.


    Predstava kroz priču o prvom srpskom vampiru Savi Savanoviću, donosi mnogo songova, elemente lutkarskih senki i pokreta, plesno pozorište i hor glumaca na sceni.

    „Predstava se bavi pokušajem osvešćivanja onoga što nam je u korenima i zbog čega smo takvi kakvi smo. To u predstavi radimo na jedan zaista duhovit način, koji je vrlo distanciran u odnosu na bilo kakvu dnevnu politiku, ali itekako ima veze sa našim snovima o Evropi“, kaže Zavišić.

    Sava Savanović, koga igra Marko Gvero, beži u Beč kako ga seljani ne bi uboli glogovim kocem i iz Beča posmatra i sebe i Srbiju iz drugačije perspektive.

    „Lik koji tumačim sa očima koji su vekovima stari teško može da se snalazi u današnjem vremenu, ali smo našli neku korespondenciju između Save iz starih vremena i ovog danas“, kaže Gvero.

    Glumica iz Beograda, Marina Vodeničar, izvanredno se snašla u ulozi Ruže Vlajne, velike ljubavi vampira Sava Savanovića. Za Ružu Marina kaže da je na neki način i veštica i gatara, ali je i veoma inspirativna u tom smislu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE