Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Park, trgovinski i ugostiteljski objekti na mestu Stare ranžirne stanice u Novom Sadu

    Izmeštanje lokomotiva i vagona sa Stare ranžirne stanice između Detelinare i Novog naselja u Novom Sadu trebalo bi da počne iduće godine, a na njenom mestu planirana je izgradnja velikog parka, kao i gradnja trgovinskih i ugostiteljskih objekata.

    Generalni urbanistički plan urađen je do 2021. godine i u tom roku bi trebalo da bude završeno izmeštanje stanice. Prema ovom planu, stara ložionica teba da rekonstrukcijom postane umetnički prostor, okolina bi trebalo da bude uređena kao park od 1,3 hektara, a bili bi izgrađeni i trgovinski, turistički i ugostiteljski objekti.

    Takođe, planira se da se deo ka Futoškoj ulici iskoristi za potrebe komunalnih službi, odnosno Gradskog saobraćajnog preduzeća i buduće tramvajske stanice.

    Kako kažu u Zavodu za izgradnju grada, ovaj projekat prema složenosti izvođenja prevazilazi gradnju Somborskog i Bulevara Evrope koji će se odvijati i ove godine. U Gradskoj kući navode da je izmeštanje ove stanice infrastrukturni projekat vredan nekoliko desetina miliona evra, pa nije isključeni ni da početak radova sačeka 2014. godinu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE