Ponovo počela ugradnja veštačkih kukova u Boru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ponovo počela ugradnja veštačkih kukova u Boru

  Na odeljenju ortopedije Zdravstvenog centra u Boru, ovog vikenda je, posle decenije pauze, obnovljena operacija ugradnje veštačkog kuka.

  Uspešne operacije dva pacijenta, obavili su načelnik Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Vojno-medicinske akademije doktor Milimir Košutić, i borski ortopedi kojima je on bio mentor, Miodrag Jovanović i Miroslav Tatić.

  Direktor Zdravstvenog centra Dragan Stojadinović, izjavio je da je gotovo pet godina trajao administrativni postupak kako bi se ponovo dobila dozvola za obavljanje operacija ugradnje veštačkog kuka, a Bor je jedini grad u okrugu u kome će se vršiti takvi zahvati.

  “Borska ortopedija je sazrela za ozbiljne operacije i na putu je da povrati renome koji je imala u vreme čuvenog jugoslovenskog ortopeda, doktora Buđevca. Kako bi se obezbedili i dodatni uslovi za ovakve operacije, planiramo nabavku pokretnog rentgena”, rekao je Stojadinović.

  Na listi za ugradnju veštačkog kuka je 20 osoba, a na operaciju će se čekati oko 45 dana. Operacija ugradnje veštačkog kuka u Boru je obustavljena 2003. godine zbog loših međuljudskih odnosa lekarskog osoblja, koji su doveli do niza neprijatnih situacija.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE