Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VMA upisuje novu generaciju studenata

    Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za prijem 30 devojaka i mladića u školskoj 2012/2013 godini na Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane.

    Konkurs je raspisan za studijski program Integrisane akademske studije medicine, a zainteresovani moraju biti državljani Srbije i zdravstveno sposobni za školovanje.

    Od kandidata se traži i da se protiv njih ne vodi krivični postupak ili postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, odnosno da nisu osuđivani za takva dela kaznom zatvora dužom od šest meseci ili kaznom maloletničkog zatvora.

    Mogu da konkurišu oni koji su rođeni 1992. godine ili kasnije, a da nisu u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, navodi se u konkursu koji je otvoren do 31. marta, a objavljen na Internet stranici Ministarstva odbrane.

    Potencijalni kandidati moraju imati završenu gimnaziju, srednju školu zdravstvene struke ili veterinarskog usmerenja u trajanju od četiri godine ili da pohađaju IV razred gimnazije, srednje škole zdravstvene struke ili veterinarskog usmerenja.

    Tokom školovanja, koje traje šest godina, kadeti imaju status vojnog lica u skladu sa Zakonom o Vojsci Srbije, stanuju u internatu, a sve troškove snosi Ministarstvo odbrane.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE