Inđija: Sos narukvice za najugroženije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Inđija: Sos narukvice za najugroženije

  Za 75 starih i nemoćnih građana Inđije obezbeđene su “Asistel” narukvice, preko kojih ovi korisnici mogu samo pritiskom na dugme da pozovu gerontodomaćice u pomoć. Ovaj sistem se pokazao uspešnim, pa će uskoro još 25 starih i iznemoglih dobiti ove narukvice, a u narednih godinu dana svi oni kojima je potrebna ova pomoć u inđijskoj opštini biće opremljeni narukvicama za teleasistenciju.
   
  Inđijski dom zdravlja, Centar za socijalni rad, opština Inđija i norveška kompanija “Asistel” su pre nekoliko meseci za 25 građana Inđije obezbedili uređaje za teleasistenciju koji se nose na ruci, a pritiskom na dugme dobija se telefonska veza sa gerontodomaćicama, koje odmah stupaju u akciju.
   
  – Uključili smo se u projekat “Organizacija 4+1” sa kompanijom “Asistel” za pružanje hitne pomoći starim i iznemoglim osobama. Projekat se pokazao kao veoma uspešan, posebno u ovim hladnim danima, i sada akciju proširujemo za još stotinu korisnika. Uskoro ćemo ove uređaje za teleasistenciju podeliti starima i nemoćnima u Beški, a u narednoj godini obezbedićemo ih svim starim i nemoćnim osobama, kako bi imali sigurnu vezu kad im zatrebaju lekovi, namirnice, odlazak lekaru… Solidarnost sa starim i nemoćnim sugrađanima je neophodna, i u saradnji sa “Asistelom” našli smo način da im obezbedimo najbržu vezu sa njihovim domaćicama – kaže Goran Ješić, predsednik opštine Inđija.
   
  Novih stotinu uređaja “Asistela” za teleasistenciju biće podeljeno ovih dana, jer se ovaj način praćenja i pomoći najstarijim sugrađanima pokazao kao veoma efikasan.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE