Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U 2012. svi zainteresovani malinari će moći da uskladište robu

    Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović izjavio je u petak (10. februara 2012.) da će ove godine biti dovoljno javnih skladišta, odnosno hladnjača u kojima će svi zainteresovani prozivođači maline moći da pohrane svoju robu.
     
    – Svako ko to bude želeo, kada bude obrao svoju malinu, moći će da je pohrani u javno skladište gde ćemo imati veoma pogodne uslove, jer će iz budžeta biti subvencionisana cena skladištenja – istakao je on.
     
    Petrović je novinarima u Vladi Srbije kazao da će to otvoriti prostor proizvođačima maline da „imaju širi ekonomski manevar i da ne budu pod bilo kakvim pritiskom otkupljivača maline“. On je naglasio da je ta mogućnost i prošle godine bila na raspolaganju malinarima, ali raspoloživ kapacitet “ nije iskorišćen čak ni u obimu od 5%, a da jeste cena maline bi bila drugačija nego što je bila“.
     
    Petrović je kazao da predstavnici Ministarstva u proteklih sedam ili osam mesci imaju dnevnu komunikaciju sa udruženjima malinara i „zajedno pokušavaju da pronađu odgovore na dosta teška pitanja“.
     
    – Razgovaram o inputima i tražimo mogućnost da proizvođači dođu do jeftinijh inputa – kazao je Petrović, dodajući da ipak ništa ne može da promeni činjenicu da je „cena maline na tržistu nego što je bila pre dve godine i prošlog leta“.
     
    On je rekao da će država učiniti sve što je u njenoj moći da se pronađu rešenja za probleme u toj oblasti, te da će podržavati organizovanje, odnosno udruživanje proizvođača i smanjivanje troškova proizvodnje. Razgovori će biti nastavljeni i tokom februara i marta, odnosno sve do berbe, a javnost će blagovremeno biti obaveštena o konkretnim merama, kazao je Petrović.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE