Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Skoro 20 miliona dinara za uređenje škola u kikindskoj opštini

    Ove godine će za uređenje škola u kikindskoj opštini biti izdvojeno nepunih 20 miliona dinara“, najavila je direktorka JP „Direkcija za izgradnju grada“ Edita Divković.

    Kako je dalje rekla, to preduzeće je za adaptaciju školskih zgrada opredelilo 10 miliona dinara, dok je za tekuće popravke i održavanje osnovnih škola u opštinskom budžetu planirano šest miliona. Za srednje škole je iz budžeta predviđeno 3,2 miliona dinara.

    „Za sanaciju svih sanitarnih čvorova u zgradi Gimnazije „Dušan Vasiljev“ i Srednje ekonomske škole biće potrebno 3,6 miliona dinara, a radove je na tenderu dobila firma „Zlatna greda“, kazala je Divkovićeva.

    Kako je dalje navela, u OŠ „Mora Karolj“ u Sajanu planirano je uređenje ventilacije i postavljanje leksana u fiskulturnoj sali.

    Radovi će, kako kaže, koštati oko 550 hiljada dinara, dom će se oko 330 hiljada dinara uložiti u uređenje termo rasvete i termoizolacije u OŠ „1. oktobar“ u Bašaidu.

    „U školi „Vasa Stajić“ u Mokrinu već su montirani rukohvati i ograda na unutrašnjem stepeništu, a vrednost ovih radova je 235 hiljada dinara“, navela je Divkovićeva.

    Umesto postojećih, na zgradi OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ u Banatskoj Topoli u planu je postavljanje PVC prozora i u tu svrhu utrošiće se 228 hiljada dinara, najavila je Divkovićeva i dodala da je raspisan je i tender za zamenu spoljne stolarije u školi „Sveti Sava“, koja će koštati dva miliona dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE