Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Otvoren Novosadski sajam pčelarstva

    Drugi po redu Novosadski sajam pčelarstva otvoren je danas u Sportsko poslovnom centru „Vojvodina“. Organizator Novosadskog sajma pčelarstva je Društvo pčelara „Jovan Živanović“ iz ovog grada.

     
    Sajam traje tri dana, a posetioci će moći da kupe najkvalitetniji med i druge pčelinje proizvode. Sva tri dana trajanja Sajma na improvizovanoj bini biće upriličen celodnevni kulturno zabavni program čiji je organizator Folklorno društvo „Veliko kolo“ iz Veternika.
     
    „Na Sajmu nastupa oko 70 izlagača iz Srbije i Republike Srpske. Imamo pčelare iz svih krajeva naše zemlje pa se slobodno može reći da Novosađanima nudimo sve ono najbolje što domaće pčelarstvo nudi u ovom trenutku“, rekao je Đorđe Sovilj predsednik Društva pčelara „Jovan Živanović“.
     
    Otvarajući manifestaciju, predsednik Skupštine Grada Aleksandar Jovanović kazao je da je istorija pčelarstva u Novom Sadu jako duga i da se ovoj privrednoj grani posvećuje dosta pažnje. O tome svedoči i podatak da se već više od dvadeset godina, tradicionalno, sredinom septembra u Novom Sadu, u Zmaj Jovinoj ulici, održava manifestacija „Dani meda“, podsetio je on.
     
    Cilj Sajma pčelarstva je da se ljudi iz ove branše međusobno upoznaju i da u direktnom kontaktu razmene iskustva kako bi unapredili svoju proizvodnju“, kazao je predsednik novosadske skupštine.

     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE