Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Francuska za oštriju kontrolu implanata

    Pooštravanje kontrole pre i posle pojave na tržištu medicinskih pomagala „neophodno“ je u Francuskoj i celoj Evropi, ocenile su francuske zdravstvene vlasti u prvom izveštaju o skandalu sa neispravnim silikonskim implantima firme PIP.

    „To pooštravanje treba da usledi na dva nivoa, nacionalnom i na nivou (Evropske) unije“, ističe se u izveštaju Generalne uprave za zdravlje i Agencije za medicinske proizvode dostavljenom francuskom ministru zdravlja Gzavijeu Bertranu.

    Bertran je najavio da će broj inspektora u Francuskoj biti povećan radi pojačavanja kontrole koje će biti „brojnije i bez najave, kako na mestima proizvodnje, tako i u zdravstvenim ustanovama“.

    Na evropskom nivou, Francuska će se založiti za „pooštravanje sanitarne bezbednosti medicinskih pomagala“, u okviru tekuće revizije direktive o medicinskim pomagalima, navodi se u izveštaju.

    Optužbe protiv kompanije PIP podstakle su strahovanja u više zemalja sveta, uključujući Francusku, da implanti izazivaju rak dojke, zbog čega je hiljadama žena savetovano da ih uklone.

    Izmedju 300.000 i 400.000 zena u 65 država, od Evrope do Latinske Amerike, imaju ugradjene implante kompanije PIP, jednog od najvećih svetskih proizvodjača silikonskih implanata, koja je proglasila bankrot 2010.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE