Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dva nova inkubatora za porodilište u Požarevcu

    Privredno društvo „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ uručilo je dva inkubatora odeljenju za neonatologiju Opšte bolnice u Požarevcu.

    Ovi inkubatori nabavljeni su u okviru humanitarne akcije „Bitka za bebe“, koju je u avgustu prošle godine pokrenuo beogradski Fond B92 radi pomoći prevremeno rođenim bebama. Za njihovu nabavku obezbeđena su dva miliona dinara, zbog čega je kostolačko privredno društvo prošle godine dobilo orden „Kompanija heroj – bitka za bebe“.

    – Zahvalni smo kostolačkoj kompaniji na ovoj dragocenoj donaciji, jer smo do sada koristili inkubatore stare oko 30 godina. Koliko će nam ovaj poklon ubuduće značiti govori podatak da su prošle godine, od ukupno 1.149 rođenih beba, inkubator koristile 133 – rekao je Srećko Bosić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu.

    Direktor PD TE-KO Kostolac, Dragan Jovanović, izrazio je zadovoljstvo što putem akcije „Bitka za bebe“ mogu da pomognu najugroženijima i da tako podstaknu povećanje nataliteta. Opštoj bolnici u martu mesecu stići će još jedan inkubator, za čiju je kupovinu sredstva obezbedila Gradska uprava Požarevac.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE