Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Četvrta faza modernizacije sistema grejanja od ponedeljka

    Realizacija četvrte faze modernizacije sistema daljinskog grejanja u Srbiji, ukupne vrednosti 66,3 miliona evra, počeće u ponedeljak, a u okviru te faze biće revitalizovano 18 toplana, saopštilo je resorno ministarstvo.
     
    U prethodne tri faze programa, ukupne vrednosti 45,2 miliona evra, revitalizovano je osam toplana u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Somboru, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kraljevu i Pirotu.
     
    Toplane u Srbiji čiji će proizvodni i distributivni sistemi biti modernizovani u okviru tog programa obezbediće bolje, efikasnije i ekonomičnije grejanje koje će se naplaćivati prema potrošenoj količini toplotne energije.
     
    Potrošači će imati mogućnost da sami regulišu svoju potrošnju, a time i svoj račun za grejanje. Zahvaljujući modernizaciji sistema daljinskog grejanja koristi će imati skoro milion potrošača u Srbiji.
     
    Program je deo ukupne finansijske pomoći, vredne 1,18 milijardi evra, koji je do sada Nemačka Savezna Vlada obećala Srbiji za unapređenje ekonomskog razvoja naše zemlje na putu ka Evropskoj uniji. Program rehabilitacije sistema daljinskog grejanja u Srbiji odvija se kroz sufinansiranje Vlade Savezne Republike Nemačke i Republike Srbije, a realizuju ga KfW razvojna banka i Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku.
     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE