Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uočene slabosti u radu nekih privatnih klinika

    Ministar zdravlja Zoran Stanković rekao je danas u Prokuplju da je zdravstvena inspekcija kontrolisala veliki broj privantnih ustanova u kojima je ustanovljen jedan broj propusta i nedostataka.

    „Jedan broj privatnih zdravstvenih ustanova je zatvoren, a njihovu kontrolu obavljamo kako po prijavama bolesnika tako i drugih subjekata“, rekao je Stanković Tanjugu, nakon obilaska Opšte bolnice i Doma zdravlja u Prokuplju.

    Istakavši da je cilj Ministarstva zdravlja i drugih nadležnih organa da se u privatni sektor uvede red i da se poštuje zakon, ministar je rekao da pojedini nemili događaji pokazuju slabosti koje postoje u zdravstvenom sistemu.

    Komentarišući hapšenje dvojce lekara iz GAK „Narodni front“ u Beogradu, Stanković je rekao je, prema njegovim saznanjima, hapšenje usledilo zbog prekida trudnoće protivno odredbama zakona. To je osnovni razlog, a iznos novca koji se pominje je privatna stvar zdravstvene ustanove gde je intervencija obavljena, kazao je on.

    Govoreći o suzbijanju korupcije i kriminala u zdravstvu, Stanković je rekao da to nije stvar jednog segmenta društva, već svih i nadležnih organa i zaposlenih, pa i bolesnika, sa ciljem da se ti problemi otklone ili svedu na najmanju moguću meru. Stanković je dodao da je Ministarstvo zdravlja sve podatke o korupciji koje imalo predalo nadležnim organima.

    Ministar zdravlja je u Prokuplju obišao Opštu bolnicu i Dom zdravlja i susreo sa predstavnicima loklane samouprave. Ministarstvo zdravlja je za rekonstrukciju odeljenja hirurgije Opšte bolnicu izdvojilo 3,4 miliona dinara, a toj zdravstvenoj ustanovi poklonilo je multislajsni skener u vrednosti od oko 50 miliona dinara. Opšta bolnica je, takođe, opremljena i novim digitalnim mamografom donacijom EU, a iz akcije „Bitka za bebe“ fonda B92 dobijen je jedan mobilni inkubator.

    Pripadnici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Beograda, u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom, su lišili slobode dr D.P. (45), specijalistu ginekologije i akušerstva i dr T.K. (52), specijalistu anesteziologije sa reanimatologijom, saopštio je juče MUP.

    Kako je navedeno, D.P i T.K, zaposleni u Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front“ u Beogradu, a po osnovu ugovora o delu angažovani u jednoj ginekološkoj ordinaciji u Beogradu, lišeni su slobode zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeni prekid trudnoće.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE