Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Imenovan v.d. upravnika Narodne biblioteke

    Vlada Srbije imenovala je danas istoričara i prevodioca Dejana Ristića za vršioca dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije.

    To je na konferenciji za novinare, posle sednice Vlade, saopštio direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović, navodeći da Ristić već 10 godina radi u Ministarstvu rada i socijalne politike.

    Vlada Srbije smenila je 20. januara upravnika Narodne biblioteke Srbije Sretena Ugričića, pošto joj je upućen izveštaj Ministarstva kulture povodom slučaja Ugričića, jednog od potpisnika proglasa Foruma pisaca u kojem se izražava protivljenje „hajci“ na crnogorskog pisca i savetnika predsednika crnogorskog parlamenta Andreja Nikolaidisa.

    Ugričić je tada ministru kulture Predragu Markoviću dostavio tražene informacije u vezi sa stavovima Nikolaidisa, koji je nedavno u jednom autorskom tekstu napisao da bi aktiviranje eksploziva u dvorani „Borik“ tokom proslave 20. godina Republike Srpske, kojoj su prisustvovali najviši državni zvaničnici Srbije i RS, bilo „civilizacijski iskorak“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE