Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kardio insitut Vojvodine obeležio 35 godina postojanja

    Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine svoju 35. godinu postojanja obeležava brojnim rezultatima kao što su proširenje kapaciteta i brže zbrinjavanje pacijenata, primena novih svetskih standarda u lečenju i najsloženije hirurške intervencije na srcu, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Beogradu.

    Prema rečima direktorke Instituta prof. dr Nade Čemerlić Ađić, unapređenje lečenja primenom najsavremenijih ISO standarda, modernizacija opreme, usavršavanje kadrova i saradnja s domaćim i evropskim zdravstvenim centrima neki su od segmenata koji su prošle godine doprineli odličnim rezultatima i doneli Institutu značajna priznanja i nagrade.

    „Prošle godine u Institutu je urađeno 1.206 operacija na otvorenom srcu, 36.102 subspecijalističkih pregleda, oko 18.000 ehokardiografskih pregleda, oko 3.450 ergometrijskih testova, ugrađeno je 316 pejsmejkera, hospitalizovano oko 7.000 pacijenata, lečeno oko 2.300 pacijenata“, kazala je Čemerlić Ađić.

    Ona je rekla da su u Institutu prošle godine rekonstruisane operaciona sala, apoteka i sala za konsultacije, a obeleženo je i tri decenije od osnivanja Odeljenja za interventnu kardiologiju tokom kojih je urađeno više od 63.000 kataterizacija.

    Direktorka je izrazila zadovoljstvo nagradama koje je ta ustanova dobila, među kojima su priznanje za doprinos i razvoj sistema menadžmenta kvaliteta u Srbiji i „Sunčani sat“, koju dodeljuje Klinički centar Srbije za izuzetne rezultate ostvarene u lečenju, a koja je ove godine uručena grupi hirurga i kardiologa Instituta Vojvodine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE