Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SIEPA organizuje nastup devet kompanija na sajmu „Budma 2012“

    Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) po prvi put organizuje nastup srpskih preduzeća na vodećem sajmu građevinske industrije u Centralnoj i Istočnoj Evropi „Budma 2012“, koji će biti održan od 24. do 27. januara 2012. u poljskom gradu Poznanju, saopštila je SIEPA. Na dva nacionalna štanda predstaviće se devet srpskih kompanija.

    Privredna saradnja Srbije i Poljske, posebno robna razmena kao njen najznačajniji segment, beleži blago povećanje poslednjih godina. U 2009. godini ukupna bilateralna robna razmena iznosila je oko 250 miliona evra, dok je već 2010. godine taj iznos porastao na 400 miliona evra. Unapređenje ekonomske saradnje moguće je tražiti u sektorima građevine i građevinskog materijala, poljoprivredi, energetici, metalnoj i elektroindustriji, hemijskoj industriji, kao i u IT sektoru.

    Zahvaljujući velikim infrastrukturnim projektima koji su u toku, poljska građevinska industrija u 2011. godini zabeležila je ukupan porast od 11 odsto, dok je u sektoru stanogradnje porast iznosio čak 42 odsto. Kao najatraktivniji segmenti u 2012. i narednoj godini, označeni su izgradnja puteva i visokogradnja.

    Sa izložbenim prostorom od oko 60.000 metara kvadratnih, Poznan predstavlja najznačajniji sajamski centar u celoj Poljskoj i spada u jedan od najvećih centara u tom delu Evrope. Na prošlogodišnjem sajmu „Budma“, svoje proizvode je predstavilo 1.420 kompanija iz 33 zemlje, a zabeležena je i rekordna poseta od preko 62.000 stručnjaka iz oblasti građevine, arhitekture i drugih srodnih sektora, navedeno je u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE