Proširena lista lekova o trošku RFZO

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Proširena lista lekova o trošku RFZO

  Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) od četvrtka (19. januara 2012. godine) je proširio listu lekova na teret fonda, namenjenim za terapiju obolelima od glaukoma, neuroloških oboljenja, ali i za bubrežne pacijente, asmatičare i obolele od arterijske hipertenzije.
   
  Pacijentima obolelim od glaukoma biće omogućena kombinovana terapija kapima i oni neće više plaćati procentualnu participaciju.
   
  Prvi put je uveden revolucionarni lek “rilutek” za lečenje teškog neurološkog oboljenja – amiolateralne skleroze.
   
  Za bolesnike u terminalnoj fazi bubrežne insuficijencije biće omogućen lek “mimpara”, a obolelima od astme, hronične opstruktivne bolesti pluća i arterijske hipertenzije, omogućena je veća dostupnost lekova i antibiotika.
   
  Za bolesnike na parenteralnoj ishrani takođe je proširen broj lekova koje mogu koristiti, navodi se u saopštenju RFZO.
   
  Novom listom lekova uvodi se 61 lek, različite jačine, oblika i pakovanja, a od toga 21 lek je u okviru devet potpuno novih medikamenata, dodaje se u saopštenju.
   
  Uvođenjem novih lekova na listu, omogućena je veća dostupnost lekova, kako različite jačine i farmaceutskog oblika, tako i potpuno novih aktivnih supstanci.
   
  Sniženjem cena lekova u pojedinim terapijskim grupama, kao što su lekovi u lečenju kardiovaskularih, bolesti nervnog i respiratornog sistema, antiinfektivni lekovi, procentualna participacija smanjena je od pet do 20%, podseća se u saopštenju.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE