Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dudova šuma u Subotici dobija jezero

    Subotica je pokrenula projekat za podizanje parkova u gradu u okviru koga će se  rekonstruisati i Dudova šuma. Arhitekte Zavoda za urbanizam izradili su idejni projekat za uređenje i oplemenjivanje gradskog parka.

    U planu je izgradnja jezera u obliku elipse površine 400 metara kvadratnih. Jezero će se prečišćavati na biološkim principima, pored toga grad će konačno dobiti i prostor za istrčavanje pasa. Isplanirano je da ceo projekat bude u prirodnom okruženju, tako da će ograde biti napravljenje od rastinja.

    Celokupan posao košta 30 miliona dinara, a finansira ga grad i pokrajinski sekreterijat za sport i omladinu. Idejnim projektom „Zavoda za urbanizam“ centralno šetalište biće obogaćeno novim zasadima i urbanim mobilijarom, kao i šahovskom tablom za šah na otvorenom. Trim staza će biti rekonstruisana i presvučena tartan podlogom u dužini od jednog kilometra. Biće postavljene nove staze, kao i sportski tereni za košarku i tenis.

    „Kada se projekat završi onda će se spojiti dva velika naselja šetalištem. Od Dudove šume, preko Radijalca, pa centra grada, Prvomajske ulice, pa do šetališta na Prozivci, Bazena i  parka Prozivka. Subotica ima dva parka Dudovu šumu i na Prozivci“, objašnjava direktor JP „Zavod za urbanizam” mr Dragan Trklja.

    Nosilac posla je JKP„ Čistoća i zelenilo„ iz Subotice  koje će da raspiše tender za izradu glavnom projekta, dok će Zavod za urbanizam da izda lokacijsku dozvolu. Radovi bi trebalo da počnu u martu i da završe se za dva meseca.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE