Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Struja kasno očitana, računi veći

    Elektroprivreda Srbije je građanima strujomere očitala posle 40 dana, umesto uobičajenih 30, zbog čega su građani dobili uvećane iznose na računima za struju.
     
    U EPS-u tvrde da na to imaju pravo po zakonu, koji im omogućava raspon između 30 i 90 dana. Takođe, kažu da je problem u tome što tokom praznika veliki broj građana nije kod kuće, pa su odavno odustali od očitavanja početkom januara.
     
    „Posle Nove godine je obračunski period uvek duži. Istina je da su sad računi malo veći, ali će zato za januar biti niži zbog kraćeg obračunskog perioda“, objašnjavaju u Elektrodistribuciji Beograd.

    Oni tvrde da će svi koji su u proseku dnevno trošili 11,66 kilovata platiti po tarifi zelene zone, a oni koji su imali dnevnu potrošnju do 53,33 kilovata ostaće u plavoj zoni. Dnevna potrošnja se računa kada se ukupan broj kilovata podeli sa brojem obračunatih dana.

    Ipak, Nikola Mijajlović objašnjava za Pres zašto ne pristaje na ovakvo obrazloženje. „Stigao mi je račun od 11.500 dinara, iako obično zimi plaćam između 7.000 i 8.000. A dobro se zna da su nam novčanici najprazniji u januaru, kada prođu praznici. I baš tada nam dolazi novi namet EPS-a. To, u najmanju ruku, nije korektno prema nama koji struju redovno plaćamo“, navodi on.

    Goran Papović iz Nacionalne organizacije potrošača kaže da je „to sve po sistemu ako prođe – prođe. Ukoliko građani primete da su na računu prebačeni u neku drugu zonu, obavezno neka ulože žalbu EPS-u ili našem udruženju“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE