Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sombor: Prekinuti radovi ukupne vrednosti preko 5 mil evra

    U Somboru je trenutno u prekidu 25 radova vrednosti od oko pet miliona evra, a započetih tokom prošle godine, stoji u izveštaju Odeljenja za komunalne poslove Gradske uprave Grada Sombora.

    Najznačajnije investicije su: izgradnja puta od Bačkog Monoštora do Kupusine i deo puta L – 405 čija ukupna vrednost iznosi 1.659.980 evra. Prema informacijama JP „Direkcija za izgradnju grada Sombora“ prvi deo rekonstrukcije puta L – 405 je završen. Urađen je prvi sloj asfalta, kao i bankine do prvog sloja asfalta i postavljena je saobraćajna signalizacija. Na proleće će se uraditi ugradnja habajućeg sloja asfalt-betona i bankine.

    Druga po vrednosti je investicija od 1.104.786 evra koja je obezbeđena iz sredstava Grada, Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i JP „Putevi Srbije“, a odnosi se na radove na pojačanom održavanju kolovoza regionalnog puta R – 105/1 i to od deonice Bračulj salaša do Stanišića.

    U prekidu su i radovi na rekonstrukciji postojećeg i izgradnji novog postrojenja za pripremu vode na lokaciji Jaroš u Somboru, kao i i izgradnja istočne tribine sa pratećim objektima na Gradskom stadionu, adaptaciji Vatrogasnog doma, prostorija OŠ „Nikola Vukićević“.

    – Do zastoja u realizaciji pojedinih započetih investicija iz ranijeg perioda, došlo je zbog neredovnog plaćanja izvođačima radova od strane Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, kao i zbog vremeniskih uslova – navodi se u izveštaju Odeljenja za komunalne poslove.

    U izveštaju se navodi da se u „narednom periodu planira nastavak svih započetih investicija kada to vremenski uslovi dozvole, da se izvrše plaćanja po zaključenim ugovorima“, a planirane su i nove investicije u 2012. godini.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE