Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od leta lakši ulazak u Čačak

    Završetak radova na rekonstrukciji glavnog ulaza u Čačak iz pravca Beograda  očekuje se početkom leta. Ulica Ðorđa Tomaševića postaće tri kilometra dug moderan bulevar sa četiri kolovozne trake, trotoarima, modernom rasvetom i ostalim instalacijama.

    Direktor Javnog komunalno preduzeća (JKP) „Gradac“ Vojislav Ilić izjavio je da će čitav poduhvat, koji će bitno olakšati saobraćaj na jednom od najprometnijih ulaza u Čačak, koštati oko 300 miliona dinara. Najveći deo sredstava obezbeđen je iz republičkih sredstava, dok će jedna četvrtina, namenjena za izmeštanje i gradnju vodovodnih i drugih instalacija, biti finansirana serdstvima gradskog budžeta.

    Do sredine ove godine treba, takođe, da budu završeni projekti za rekonstrukciju ulice Dr Dragiše Mišovića u dužini od tri kilometra, koja je deo regionalnog puta koji vodi prema Kraljevu. Sredstva od oko 200 miliona dinara obezbediće javno preduzeće (JP) „Putevi Srbije“, dok će grad o svom trošku obaviti zamenu vodovodnih i drugih podzemnih instalacija.

    Pored postojećih pet kružnih tokova, koji su znatno olakšali saobraćaj u Čačcku,uskoro će na ulici Bate Jankovića, koja vodi od centra grada prema mostu na Zapadnoj Moravi,biti izgrađen još jedan. Planira se,takođe, da ove godine na području grada i pored regionalnih puteva u okolnim naseljima bude izgrađeno oko deset kilometara trotoara. Počeće i pripreme za početak opsežnijih radova na ulici „10“ kroz šire gradsko jezgro pošto će biti završeteni poslovi na eksproprijaciji zemljišta i izrada projektne dokumentacije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE