Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vip mobile najavio novu strategiju zaštite životne sredine

    Predstavljanjem ekološkog voznog parka od 26 hibridnih vozila Toyota prius, Vip mobile Srbija najavio je danas početak primene nove strategije zaštite životne sredine.

    Predsednik Upravnog odbora Vip mobile Tanasis Kacirubas kazao je da je „Eko motivacija“ dugoročni program mera i inicijativa za smanjenje korišćenja energije, vode i drugih resursa, za povećanje energetske efikasnosti, za višekratnu upotrebu i reciklažu materijala i opreme, kao i za odgovarajuće rukovanje otpadom.

    „Namera nam je da odgovorno ponašanje prema životnoj sredini tražimo od naših partnera, dobavljača i podizvođača, a verujem da će nas u ovim aktivnostima podržati i naši korisnici, kojih je više od 1,5 miliona, tako da ćemo svi zajedno doprineti da Srbija u budućnosti bude ‘zelenija'“, rekao je on.

    Kacirubas je podsetio da je Vip mobile 2011. godine prikupio i poslao na reciklažu 3,2 tone papira, deset tona ambalaže i više od 40 tona električnog i elektronskog otpada.

    Dodao je da se rashodovana IT oprema ustupa školama ili univerzitetima, a papiri i toneri za štampace se recikliraju.

    Prema njegovim rečima, svi proizvodi se pakuju u ambalažu pogodnu za recikliranje, u kesama od degralena – ekološkog materijala koji se u prirodi razgrađuje za godinu dana, 100 puta brze od običnih plastičnih kesica.

    Kacirubas je naveo da će Vip mobile nastaviti da postavlja ekološke bazne stanice koje koriste solarnu i energiju vetra, a u postojeće bazne stanice će biti ugrađeni uređaji koji štede do 20 odsto energije.

    Generalni direktor kompanije Tojota Srbija Slobodan Radoičić kazao je da nijedna druga kompanija u Jugoistočnoj Evropi nema u voznom parku toliko hibridnih vozila.

    „Nabavka hibridnih vozila je pionirski potez Vip mobile-a koji može da posluži kao primer drugim kompanijama kako treba da ulažu novac u zaštitu životne sredine i opšte društveno dobro“, kazao je on.

    Državni sekretar u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Bojan Đurić kazao je da je Vip mobile pokazao društvenu odgovornost kupovinom hibridnih vozila. On je dodao da to pokazuje da su kompanije u Srbiji počele da uzimaju u obzir subvenciju Fonda za zaštitu životne sredine od 100.000 dinara za hibridna vozila. Subvencija obuhvata i ostale automobile koji emituju manje od 100 grama ugljen-dioksida po pređenom kilometru bez obzira na vrstu pogona.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE