Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Loš san kod beba je ozbiljan problem

    Bebe koje imaju probleme sa spavanjem imaju nekoliko puta veće šanse da te probleme imaju i dalje tokom odrastanja, pokazala je nedavno objavljena studija američkih naučnika.
     
    Stručnjaci dečijeg bolničko-medicinskog centra u Sinsinatiju zaključili su da jedno od desetoro dece ispod tri godine ima noćne more, budi se u toku noći, ima poteškoće da zaspi ili da spava u svom krevetu. 

    Većina roditelja veruje da je to period i da će proći. Ipak može da se desi da potraje. Podaci sprovedenih ispitivanja jasno pokazuju da deca ne moraju uvek da „prerastu“ ovaj problem, preneo je Rojters. 

    Ispitivano je oko 250 majki o navikama njihove dece kada su ona imala 6, 12, 24 i 36 meseci. 21 do 35 beba na svakih 100 koje su imale problema sa spavanjem u najranijem periodu života, te probleme je imalo i kasnije. 

    Do druge godine najveći problem je da dete zaspi, a potom i da ostane u snu. Oko treće godine pojavljuju se noćne more i nemir kao problem. 

    Poremećaji sna se sve ozbiljnije shvataju u medicini, jer mogu imati uticaj na raspoloženje, pažnju, sposobnost učenja i razvoj deteta, a značajno utiču i na roditelje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE