Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Za istraživanje nafte zainteresovane četiri kompanije

  Hrvatska naftna kompanija “Ina”, ruski “Zarubežnjeft”, italijanski “Vis-Viridis” te “Naftna kompanija Centralne Evrope” (CEOC) registrovana u Londonu i Zagrebu takmiče se na međunarodnom tenderu za istraživanje nafte i gasa u severnoj Hrvatskoj, a pobednik bi mogao da uloži do tri milijarde evra, piše časopis “Banka”, pozivajući se na izjave dve osobe upoznate sa ovom tržišnom utakmicom.
   
  Hrvatska Vlada u tehničkom mandatu 5. decembra, dan nakon parlamentarnih izbora, otvorila je međunarodni tender za istraživanje nafte i gasa kojim se nude prava na 14 istražnih prostora koji se protežu od zapadne granice sa Slovenijom do istočne granice sa Srbijom.
   
  Javnim tenderom, objavljenim u “Narodnim novinama”, strane kompanije prvi put u Hrvatskoj dobijaju priliku da traže i proizvode naftu, podseća ovaj časopis.
   
  Dosad je “Ina” imala ekskluzivna prava nasleđena iz bivše Jugoslavije, ali joj je hrvatska Vlada zbog zanemarivanja istražnih radova u avgustu oduzela istražne koncesije u severnoj Hrvatskoj i raspisala međunarodni tender.
   
  Zainteresovani investitori ponude mogu slati do 5. januara.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE