Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dovoljne rezerve krvi uoči praznika

    Za predstojeće novogodišnje praznike obezbeđene su dovoljne rezerve krvi, potrebne za zbrinjavanje bolesnika u beogradskim zdravstvenim ustanovama, saopštio je danas Institut za transfuziju krvi Srbije.


    „Prvi put posle sedam godina Institut je u 2011. godini prikupio više od 60.000 jedinica krvi, što u otežanim ekonomskim uslovima predstavlja svojevrstan podvig, a zaposleni Instituta se zahvaljuju svim dobrim ljudima koji su redovno dajući krv omogućili da se ostvari ovaj izvanredan rezultat“, naveo je Institut za transfuziju krvi. 

    Institut je pozvao građane da se u danima posle novogodišnjih i božićnih praznika u što većem broju priključe akcijama davanja krvi kako bi se obezbedile neophodne količine krvi, pre svega trombocita, neophodnih za lečenje onkoloških i hematoloških bolesnika. 

    Vek trajanja trombocita je svega pet dana i zbog toga je nemoguće obezbediti dugotrajnu rezervu te komponente krvi. Institut će tokom novogodišnjih praznika raditi po sledećem rasporedu: 

    – nedelja, 1. januar – autobus na Trgu republike, od 10.00 do 16.00h, u okviru manifestacije „Trg otvorenog srca“,
    – ponedeljak, 2. januar – Institut za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save 39, od 8.00 do 15.00h i autobus na Trgu Republike, od 10.00h do 16.00h.
    – utorak, 3. januar – Institut za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save 39, od 8.00h do 15.00h i autobus na Trgu Republike, od 10.00h do 16.00h.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE