Čavez optužio Ameriku za "epidemiju" raka

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Čavez optužio Ameriku za “epidemiju” raka

  Hugo Čavez postavio je pitanje da li je Amerika razvila tajno oružije kojim je moguće izazvati kancer i da li je ono upotrebljeno na levičarskim liderima u Južnoj Americi.


  Predsednik Venecuele Hugo Čavez postavio je danas pitanje da li je Amerika razvila tajno oružije kojim je moguće izazvati kancer i da li je ono upotrebljeno na levičarskim liderima u Južnoj Americi.

  “Da li bi bilo čudno da je Amerika razvila tehnologiju kojom može izazvati rak i da mi ništa o tome ne znamo”, pitao je Čavez u govoru održanom u vojnoj bazi, preneo je BBC.

  Predsednik Venecuele podvrgnut je medicinskom tretmanu početkom godine kada mu je dijagnostikovan rak, a do njegovog “glasnog razmisljanja o problemu” došlo je dan nakon što je rak tiroidne žlezde konstatovan kod levičarske predsednice Argentine Kristine Kirhner.

  “Mi ćemo živeti i pobedićemo rak”, poručio je argentinskoj predsednici Čavez, prenose agencije.

  Predsednica Argentine Kristina Fernandez de Kirhner (58) obolela je od raka tiroidne žlezde i biće podvrgnuta hirurškoj intervenciji 4. januara a predsednička ovlašćenja preneće na svog zamenika na 20 dana. Uz lidere Venecuele i Argentine, kancer je dijagnostifikovan i kod predsednika Paragvaja Fernando Lugoa, Brazila Dilme Rusev kao i njenog prethodnika Lula da Silve, naveo je BBC.

  Hugo Čavez u više navrata optužio je vladu u Beloj kući da planira njegovo ubistvo ili smenu sa vlasti. Energična predsednica Argentine nakon dijagnostikovanja kancera a pre hirurške intervencije, izjavila je da će tražiti da bude počasni predsednik udruženja osoba koje su preživele 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE