Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  FAM neće vraćati dugove drugih preduzeća Nibensa

  Rukovodstvo kruševačke fabrike maziva (FAM) dogovorilo je danas sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja buduće odnose ove fabrike sa bankama i ostalim preduzećima iz Nibens grupe kojoj je nekada pripadao i FAM.

  “Ne možemo da vratimo preko 60 miliona evra kredita bankama koje je nekadašnje rukovodstvo FAM-a uzimalo za druga preduzeća iz Nibens grupe, dok ćemo sve kredite koje smo uzeli za sopstvene potrebe vratiti”, rekao je danas Tanjugu Vladica Petrović generalni direktor FAM-a precizirajući da je reč o 15 miliona evra.

  Radi zaštite interesa fabrike i zaposlenih, rukovodstvo ovog preduzeća će napraviti spisak obaveza FAM-a s jedne i spisak kupca s druge strane, kako bi se napravila jasna slika o tome šta je urađeno u skladu sa kupoprodajnim ugovorom, napominje Petrović koji je naglasio da FAM nikako nije smeo da uzima kredite za socijalni program. On je podsetio da je račun ovog preduzeća pre procesa restrukturiranja u koji je FAM ušao polovinom godine bio u blokadi za oko 3,2 milijarde dinara i dodao da je ovaj proces kruševačku fabriku za proizvodnju motornih ulja vratio u život.

  Petrović ističe da je FAM u 2011. godini proizveo i plasirao 10.000 tona motornih ulja, dok je nivo izvoza zadržan na prošlogodišnjem nivou i iznosi 40 odsto od ukupne proizvodnje sa tendencijom povećanja u 2012. godini.

  Sumirajući poslovnu godinu na izmaku, Petrović je rekao da je fabrika maziva poslovala pozitivno i da postoji mogućnost da se u 2012. godini pojavi potreba za povećanjem broja zaposlenih.

  Za sada imamo 222 zaposlena čija je prosečna zarada oko 53.000 dinara, otpuštanja sledeće godine sigurno neće biti, dok ćemo u dogovoru sa Agencijom za privatizaciju uposliti još radnika zaključio je Petrović.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE