Kredit za "Galeniku" od 70 miliona evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kredit za “Galeniku” od 70 miliona evra

  U skupštinsku proceduru danas je stigao predlog zakona o davanju garancije Srbije kod nekoliko komercijalnih banaka, po zaduženju farmaceutske kompanije “Galenika”.
   
  Sredstva kredita u iznosu od 70 miliona evra, kako je objasnila Vlada Srbije kao predlagač, biće upotrebljena za refinansiranje postojećih kratkoročnih obaveza kompanije “Galenika”.

  Reč je o predlogu zakona o davanju garancije Srbije u korist Sosijete ženeral banke, Erste, Unikredit i AIK banke po zaduženju kompanije “Galenika”.
   
  Societe Generale i Erste banka staviće na raspolaganje zajmoprimcu sredstva u iznosu od po 10 miliona evra, dok će Unikredit dati 30 miliona evra, a AIK banka 20 miliona evra.

  Vlada Srbije predložila je parlamentu da taj zakonski predlog donese po hitnom postupku, budući da je potrebno što hitnije pribaviti sredstva za refinansiranje postojećih kratkoročnih obaveza “kako ne bi došlo do potpune nelikvidnosti zajmoprimca”.

  Nelikvidnost je, kako je objašnjeno, “prouzrokovao pad prodaje lekova, ali prevashodno i nemogućnost naplate potraživanja koja zajmoprimac ima prema veletrgovcima lekovima, što je ugrozilo sposobnost preduzeća da u roku servisira svoje obaveze”.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE