Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vijagra od velike koristi srčanim bolesnicima

    Vijagra pomaže srčanim bolesnicima da se oporave na jedan potpuno iznenađujući način. U početku se smatralo da se radi samo o dodatno korisnom efektu, ali sada naučnici smatraju da bi zaista mogla da se koristi u lečenju pacijenata koji imaju problema sa srcem.
     
    Lek za impotenciju deluje tako što opušta krute zidove srčanih komora i oni postaju elastičniji. Istraživanjem je utvrđeno da Vijagra može da bude korisna za pacijente koji pate od dijastoličkog prestanka rada srca.
     
    Osobe koje pate od ove bolesti imaju abnormalno nefleksibilne komore koje se ne pune dovoljnom količinom krvi. To dovodi do sakupljanja krvi u plućima i poteškoća sa disanjem.
     
    Naučnici su otkrili da Vijagra aktivira enzim koji opušta mišiće srca. Efekat je uočen kod pasa sa dijastoličkim prestankom rada srca u samo nekoliko minuta nakon što su dobili lek.
     
    „Razvili smo terapiju za životinje koja je uspešna, a to nam daje nadu da će isti slučaj biti i kod ljudi“, rekao je vođa istraživanja sa Univerziteta Rur u Bohumu u Nemačkoj, profesor Volfgang Linke.
     
    Vijagra ima sličan efekat i na krvne sudove i upravo zbog toga se ranije proizvodila u formi leka za pacijente sa visokim pritiskom i bolestima srca.
     
    Aktivni sastojak leka, sildenafil, inhibira enzim koji je deo mehanizma za regulisanje krvotoka. Međutim, enzim je drugačiji u različitim delovima tela.
     
    Britanski naučnici su tokom razvoja bili razočarani što Vijagra nije bila od velike pomoći pacijentima sa visokim krvnim pritiskom, ali imala je čudan efekat na muškarce koji pate od erektilne disfunkcije. Lek je aktivirao enzim fosfodisterazin koji poboljšava krvotok do penisa, objavio je Daily Mail.
     
    Tim naučnika profesora Linkea je radio na istom enzimu u ćelijama srca. Protein titin je postajao elastičniji.
     
    „Molekuli titina su slični gumicama. Oni su važni za elastičnost zidova srčanih komora“, rekao je profesor Linke.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE