Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Odbornici u Valjevu traže raskid ugovora sa „Gorenjem“

    Odbornici pokreta „Pobeda“ u Skupštini opštine grada Valjeva zatražili su od gradonačelnika Zorana Jakovljevića da sa „Gorenjem“ iz Velenja raskine ugovor o zakupu zemljišta za izgradnju fabrike rashladnih uređaja u Valjevu.
     
    Prema ovom ugovoru, koji je potpisan krajem 2008. godine, „Gorenje“ se obavezalo da u Valjevu pored već postojecih izgradi još jednu fabriku rashladnih uređaja na površini od oko četiri hektara.
     
    „Gorenje“ je uzelo u zakup zemljište po ceni od 189 miliona dinara, uz uslov da fabriku izgradi u roku od tri godine i zaposli 500 novih radnika.
     
    „Rok za izgradnju fabrike je prošao pa ćemo na prvoj narednoj sednici SO grada Valjeva zatražiti da se ugovor raskine“, kaže Slobodan Gvozdenović, odbornik „Pobede“ u SO Valjevo.
     
    Prema njegovim rečima, u Valjevu mnoga preduzeća loše posluju ili su radnici ostali bez posla „i nema razloga da Skupština sada čini ustupke firmi koja se oglušila o svoje obaveze“.
     
    To se odnosi i na firmu „Intermarše“ , koja je takođe zakupila zemljište u Valjevu, a nije učinila ništa da se izgradi Market, kako je obećala, i ona je takođe izgubila pravo zakupa, rekao je odbornik „Pobede“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE