Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gradi se golf teren na brdu iznad Budve

    Nakon više od šest godina, od kada je belgijski počasni konzul i biznismen Žan Luk Dumortije kupio oko 60 hekatara zemlje na brdu Spas iznad Budve, sa namerom da izgradi prvi golf teren u Crnoj Gori, Vlada Crne Gore odobrila je budvanskoj opštini da uđe u taj posao.


    Spajanjem opštinskog i Dumortijevog zemljišta na brdu Spas dobilo bi se gotovo milion kvadrata, dovoljnih za izgradnju svih planiranih sadržaja – golf terena, dva luksuzna hotela i vila za iznajmljivanje, prenele su “Vijesti”.

    Ideja o izgradnji golf terena i pratećih sadržaja je tokom proteklih šest godina više puta dovođena u pitanje, podseća crnogorski list. Iako je Dumortije imao sredstva, a budvanska opština bila voljna da uđe u projekat, donošenje planskih dokumenata skoro je sprečilo njegovu realizaciju.
     
    Belgijski biznismen se pre dve godine skoro povukao iz projekta jer mu tadašnje Ministarstvo za urbanizam nije dozvolilo izgradnju 200.000 kvadrata hotelskog kompleksa i vila na sto hektara zemljišta na brdu, jer je planskim dokumentom za to područje dozvoljena izgradnja 68.000 kvadrata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE