Nemačke klinike zainteresovane za srpske lekare

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemačke klinike zainteresovane za srpske lekare

  U Srbiji 1.983 lekara opšte prakse i 88 lekara specijalista nema posao, a za naše stručnjake su najviše zainteresovane nemačke klinike.
   
  Posredstvom Nacionalne službe za zaspošljavanje (NSZ) ove godine zaposleno je sedam lekara na tri klinike u toj zemlji i to uglavnom stručnjaka opšte prakse. Prošle godine nemački poslodavci oglasili su najmanje 20 slobodnih radnih mesta za lekare različitih specijalnosti, kao i opšte prakse, a takođe su iskazali potrebe za još kadrova, uglavnom iz balkanskih zemalja.
   
  Kada je reč o načinima na koje strane klinike mogu naći stručnjake iz Srbije, NSZ posreduje po zahtevima inostranih poslodavaca, obavlja selekciju kandidata i nastoji da uslovi rada odgovaraju uslovima koje imaju radnici zemlje domaćina.

  Posredovanjem za zapošljavanje u inostranstvu mogu da se bave i privatne agencije za zapošljavanje, koje su dobile dozvolu za rad od Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.
   
  Upoređujući podatke broja nezaposlenih i broja slobodnih poslova koji su poslodavci prijavili NSZ, ove godine u Srbiji do posla su teže dolazili lekari opšte prakse.
   
  Lakše su do posla dolazili ginekolozi, oftalmolozi, anesteziolozi, kardiolozi, a budući da se u perspektivi očekuje razvoj medicinskog turizma, banjskog lečenja, kao i usluga estetske hirurgije, to bi moglo da utiče na povećanje potrebe za tim profilima, podsećaju iz NSZ.
   
  NSZ je prošle godine, pored zapošljavanja lekara iz Srbije u Nemačkoj, posredovala i pri zapošljavanju dva stomatologa u Sloveniji i po jednog farmaceuta u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE