Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Efikasnije zbrinjavanje srčanih bolesnika u Bačkoj Topoli

    U Bačkoj Topoli danas je potpisan protokol o saradnji između Instituta za kardiovaskularne bolesti iz Sremske Kamenice i Doma zdravlja „Dr Janoš Hadži“ s ciljem bržeg i efikasnijeg zbrinjavanja bolesnika obolelih od akutnog infarkta miokarda.

    Protokol su potpisali direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine prof.dr Nada Čemerlić Ađić i direktor Doma zdravlja u Bačkoj Topoli dr Janoš Ađanski.

    Ugovorom je stanovnicima te opštine omogućena brza intervencija lekara Instituta u prvih najkritičnijih sat i po vremena nakon pretrpljenog infarkta miokarda koji su do sada zbrinjavani u regionalnoj bolnici u Subotici.

    S obzirom da se broj obolelih od aktnog infarkta miokarda povećava, potpisnici ugovora su izrazili zadovoljstvo što je tim aktom uspostavljena saradnja od koje će najveću korist imati bolesnici sa područja bačkotopolske opštine.

    Tokom 2010. godine potpisani su takvi ugovori sa bolnicama iz Vrbasa, Zrenjanina i Novog Bečeja, a ove godine uz dom zdravlja u Bačkoj Topoli i sa domovima zdravlja Šid i Sremska Mitrovica.
    Potpisivanju ugovora o saradnji dve zdravstvene institucije prisustvovao je i vojvođanski sekretar za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Atila Čengeri.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE