Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obnovljeno kardiološko i kardiohirurško odeljenje za lečenje najmlađih

    Na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj danas su svečano otvorena rekonstruisana odeljenja kardiologije i kardiohirurgije. Obnovu i opremanje finansirala je Banka Inteza sa 25 miliona dinara pod pokroviteljstvom prve dame Srbije Tatjane Tadić.


    – Na ova dva odeljenja godišnje se leči oko 1.500 dece. Radovi su trajali godinu dana, porušeni su svi zidovi, a onda je maksimalno iskorišćen prostor. Tokom radova postavljene su nove podne i zidne obologe, postavljeni su pregradni zidovi i kompletna instalacija dok je dotrajala medicinska gasna instalacija zamenjena savremenim elementima – rekla je prof. dr Ida Jovanović, direktorka Univerzitetske dečje klinike.

    Dizajn ova dva odeljenja i opremanje dečje igraonice igračkama i knjigama uradila je lično Tatjana Tadić.

    Draginja Đurić, predsednica Izvršnog odbora Banke Inteza rekla je da je stanje u kome se nalaze zdravtvene ustanove ogledalo stepena civilizacijskog razvoja jedne nacije.

    – Ako nismo u stanju da se mobilišemo i zajedničkim snagama pomognemo državi da taj stepen podigne, onda nismo dostojni da nosimo epitet uspešnih i društveno odgovornih kopanija. Banka Inteza snažno je opredeljena da aktivno ulaže u socijalne vrednsoti i radi na unapređenju uslova života celokupne zajednice – rekla je Đurić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE