Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Građanima preskupi crkveni obredi

    Predstavnici pet sela u okolini Leskovca zatražili su da njihov paroh umanji cene svojih usluga prilikom pravoslavnih obreda za oko 60 odsto.


    Oni su zapretili protestima ukoliko se ne udovolji njihovom zahtevu.

    U protestnom pismu, upućenom mesnom parohu, popu Bratislavu, predstavnici sela u vučjanskom kraju – Gornja i Donja Bunuša, Čifluk, Radonjica, Todorovce i Miroševce zatražili su da se cene usluga za „svetenje vode“ i sečenje kolača na slavama smanje sa sadašnjih 2.000 dinara na 500 dinara.

    Jedan od predstavnika tih sela Ljubiša Cakić rekao je da su ljudi u vučjanskom kraju dobri vernici, ali da su veoma siromašni i da se njihov paroh mora ponašati u skladu sa nastalom krizom.

    „Narod je ogorčen i kategoričan da i sveštenstvo mora živeti kao i njihovi parohijani. Ukoliko ozbiljno ne shvate ovaj problem, mi ćemo organizovati protest“, kazao je Cakić.

    On je rekao da se parohu plaća i zakazivanje služenja obreda u iznosu od 400 dinara, a da paroh traži dodatnih 400 dinara ako se slavski obred, venčanje ili krštenje snima kamerom.

    Do paroha ove parohije agencija Beta danas nije mogla da dođe. Niko od meštana nije znao njegov broj telefona, kao ni njegove starešine u Leskovcu, koje su rekle da nisu upoznate sa slučajem, a mobilni broj crkvenjaka, na koga smo bili upućeni, nije bio dostupan.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE