Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zdravstveni kartoni u službi ekonomije Britanije

    Britanski premijer Dejvid Kameron trebalo bi da predstavi planove koji bi omogućili privatnim kompanija iz oblasti humanističkih istraživanja uvid u evidenciju britanske Nacionalne zdravstvene organizacije o pacijentima, u pokušaju da ojača bolno ekonomsko stanje.
     
    Kameron bi trebalo da predstavi strukturu vladine strategije o industriji prirodnih nauka u kojoj se insistira na formiranju Nacionalne zdravstvene organizacije koja bi ovu oblast pretvorila u „magnet“ za ekonomski rast.
     
    „Cilj Nacionalne zdravstvene organizacije je da ruku pod ruku sarađuje sa industrijom kao jedan od najbržih inovatora, predstavljajući magnet koji sprovodi ideje u delo“, rečeno je u saopštenju za medije iz kabineta premijera.
     
    Britanska štampa navodi da bi ova korporacija mogla da dozvoli privatnim kompanijama da koriste državne bolnice i da anonimno pristupaju podacima o pacijentima Nacionalne zdravstvene organizacije.
     
    Ovakvi planovi naišli su na oštre osude aktivista za zaštitu privatnosti koji ističu da jedino pacijenti imaju prava da odlučuju o sudbini informacija koje se odnose na njihovo zdravstveno stanje. Iz ovih organizacija ističu da se ovim planovima komercijalni interes stavlja ispred privatnosti pacijenata, a to je neprihvatljivo jer suštinska načela o privatnosti ne treba odbacivati zarad „očajničkog pokušaja da se razvije uverljiva industrijska strategija“.
     
     
    Prema današnjoj štampi, vlada bi trebalo da najavi dvostruku strategiju industrijske modernizacije.
     
    Prvenstveno, biće uloženo oko 210 miliona evra u fond za uvođenje inovativnih tehnologija i proizvoda na tržište. To će takođe ubrzati razvoj i uvođenje novih lekova u bolnice Nacionalne zdravstvene organizacije.
     
    „Britanija ima potencijala da postane lider u industriji humanističkih istraživanja,“ saopštio je izvor iz vlade Sunday Telegraph-u.
     
    „Želimo da budemo svedoci mnogo bliže saradnje Nacionalne zdravstvene organizacije i privatnih kompanija, koja se ne ogleda samo u većoj razmeni podataka, već i u mnogobrojnijim kliničkim istraživanjima“, dodaje izvor.
     
    Industrija u oblasti humanističkih istraživanja u Britaniji zapošljava preko 160 hiljada ljudi i ima godišnji obrt od oko 50 milijardi britanskih funti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE