Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Podiže se pomoćni most pored glavnog Zemun-Borča

    U toku je postavljanje pomoćnog mosta na gradilištu glavne konstrukcije mosta Zemun-Borča, sa kog će se izvoditi najveći broj radova na glavnohj konstrukciji. Pomoćni most će se korisiti i za dovoženje opreme, materijala i radnika sve do kraja izgradnje mosta Zemun-Borča.

    U toku su radovi na pobijanju stalnih šipova za konstrukciju sa borčanske strane i do sada ih je urađeno više od 40. Do kraja godine planirana je izgradnja najvećeg dela privremenog mosta, nastavak izrade šipova, i puštanje u rad fabrike betona.
     
    „Zadovoljstvo je što smo posetili gradilište novog mosta. Impresivno deluje ovo što je do sada napravljeno i siguran sam da će tom dinamikom nastaviti da pobijaju šipove. Ovaj most je važan jer će odvesti kamionski saobraćaj iz centra grada, a bažan je i zbog razvoja ovog dela Beograda“, rekao je gradonačelnik Dragan Đilas.

    Most Zemun-Borča je deo saobraćajnice Severna tangenta duge 21 kilometar pri čemu je most preko Dunava dug 1.482 metra.

    Saobraćaj će se od ulice Batajnički put preko mosta kretati do Zrenjaninskog puta i odatle dalje ići do Pančevačkog puta. Rok za izgradnju mosta je tri godine, što znači da će 2014. godine biti pušten u saobraćaj.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE